Onze diensten

Sierpleister - Betonlook - Steenstrips - Flagstones - Keimen - raapwerk - gevelonderhoud

Klimos B.V. is gespecialiseerd in het isoleren en afwerken van gevels van woningen, kantoorpanden of appartementencomplexen. Met oog voor detail en met gebruik van hoogwaardige materialen, realiseren wij strakke gevels met een luxe en moderne uitstraling.

Of het nu gaat om een gevelafwerking met glad stucwerk, stucwerk met een korrel, betonlook, keimverf, raapwerk of steenstrips, ons team van ervaren vakmensen staat klaar om u te helpen.

Wij begrijpen dat uw woning of bedrijfspand een belangrijke investering is. Daarom nemen we de tijd om uw wensen en behoeften te bespreken.

We adviseren u graag over de beste materialen en technieken voor uw project, en we werken nauwkeurig en efficiënt om een perfect resultaat te behalen.

Op deze pagina leest u over de volgende diensten
0 jaar
Ruim 25 jaar ervaring
0 m2
gevelisolatie
per jaar
Alleen A-merk
producten
Snel, schoon
en strak
Gecertificeerd
 

Sierpleister

Onderhoudsarme en duurzame gevelafwerking

Wij kunnen zowel bestaande als nieuwe gevels voorzien van isolatieplaten die vervolgens worden afgewerkt met pleisterwerk. Op de isolatieplaten wordt een wapeningsgaas aangebracht, waarover de uiteindelijke pleisterlaag wordt aangebracht. De sierpleister kan in verschillende structuren (korrelgroottes) en in vele kleuren afgewerkt worden.

Daarnaast kan het oppervlak voorzien worden van een vuil- en waterafstotende coating. 

Buitengevelisolatie combineert een hoge isolatiewaarde met de luxe uitstraling van gepleiserde gevels. 

Klimos B.V. KOMO is gecertificeerd voor het aanbrengen van buitenmuurisolatie in combinatie met een sierpleister.

Buitengevelisolatie en sierpleister gevelafwerking

Betonlook gevelafwerking

Strakke, moderne uitstraling voor uw woning

Een gevelafwerking in betonlook is een populaire keuze voor wie een moderne en strakke uitstraling wil creëren voor hun woning. De afwerking geeft uw gevel de unieke textuur en uitstraling van écht beton, zonder de nadelen zoals koude en gevoeligheid voor vlekken.

Betonlook crepi is een sierpleister die op de gevel wordt aangebracht. Het is een elastisch, waterafstotend en dampopen materiaal dat in verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar is.

Steenstrips

Hoogwaardige isolatie met de uitstraling van metselwerk

Steenstrips bieden een innovatieve oplossing voor het isoleren van een (bestaande) gevel, zonder afbreuk te doen aan de authentieke uitstraling van een bakstenen woning of pand. Steenstrips strips zijn beschikbaar in twee hoofdvarianten: minerale steenstrips en keramische steenstrips.

Minerale steenstrips worden gemaakt van minerale grondstoffen, zoals zand en kwarts, terwijl keramische steenstrips vervaardigd worden uit gebakken klei, vergelijkbaar met traditionele bakstenen. Beide types worden nauwkeurig gezaagd om de authentieke look en feel van volledige bakstenen of natuursteen te evenaren.

Zelfs de hoekstukken krijgen een speciale behandeling zodat ze naadloos aansluiten, met een visueel resultaat dat identiek is aan dat van traditioneel metselwerk.

De installatie van steenstrips over isolatiemateriaal wordt uitgevoerd door middel van verlijming. Deze techniek staat toe dat de strips zowel met als zonder voeg worden aangebracht, afhankelijk van de gewenste esthetiek.

De opbouw van buitengevelisolatie met steenstrips. Klimos kan ook uw project voorzien van duurzame buitengevelisolatie gecombineerd met de uitstraling van een traditionele baksteen.
De opbouw van buitengevelisolatie met steenstrips
Klimos B.V. verzorgt hier buitengevelisolatie in combinatie met steenstrips

Een belangrijk voordeel is dat er geen noodzaak is voor het plaatsen van een extra fundering, zoals dat bij het gebruik van traditionele bakstenen wel het geval zou zijn. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op de kosten en tijd. Daarnaast levert het gebruik van steenstrips een ruimtebesparing op, wat vooral voordelig is bij de afwerking rond bestaande raamkozijnen. Het is daardoor uitermate geschikt voor renovatieprojecten of situaties waarin de ramen al geïnstalleerd zijn, zonder dat er concessies gedaan hoeven te worden aan de esthetische kwaliteit of het authentieke karakter van de gevel.

De keuze tussen minerale en keramische steenstrips biedt extra flexibiliteit bij het ontwerpen van de gevel, waarbij elk type zijn eigen unieke voordelen en esthetische waarden heeft. Minerale steenstrips brengen de natuurlijke schoonheid en variatie van echt gesteente, terwijl keramische steenstrips een breed scala aan kleuren en texturen bieden, geïnspireerd door traditionele baksteen.

Kortom, steenstrips, of ze nu mineraal of keramisch zijn, bieden een flexibele en efficiënte oplossing voor gevelrenovatie en -isolatie, waarbij de charme van traditioneel baksteen of de unieke uitstraling van natuursteen behouden blijft.

Keimen
Kleur en impregneer uw gevels

Keimen is een unieke gevelbehandeling die uw woning een fraaie, matte uitstraling geeft en tegelijkertijd beschermt tegen weersinvloeden. In tegenstelling tot traditionele verf, is keimverf op basis van minerale bindmiddelen en silicaat. Dit zorgt voor een aantal belangrijke voordelen:

Duurzaamheid: Keimverf is extreem duurzaam en gaat tot wel 50 jaar mee. Dit komt doordat de verf een chemische verbinding aangaat met de ondergrond, waardoor deze vasthecht en niet kan bladderen of afbladderen.

UV-bestendigheid: De minerale pigmenten in keimverf zijn zeer UV-bestendig, waardoor de kleur van uw gevel langdurig mooi blijft.

Vochtregulerend: Keimverf is dampopen, waardoor vocht uit de muur kan ontsnappen. Dit helpt om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen.

Eenvoudig onderhoud: Keimverf is eenvoudig te reinigen met water en zeep.

Milieuvriendelijk: Keimverf is vrij van oplosmiddelen en weekmakers, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Keimverf is geschikt voor:

  • Baksteen
  • Beton
  • Steen
  • Kalkzandsteen
  • Crepi
Flagstones
Natuurlijke Schoonheid Ontmoet Duurzame Elegantie

Flagstones, ook wel bekend als natuursteen platen, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als gevelmateriaal. Deze unieke steensoorten, die variëren in vorm, grootte, en kleur, bieden een bijzondere en natuurlijke uitstraling die zowel modern als tijdloos kan zijn. Het gebruik van flagstones als gevelbekleding draagt niet alleen bij aan de esthetische waarde van een gebouw, maar biedt ook duurzaamheid en onderhoudsgemak.

IMG_1019
Flagstones in combinatie met sierpleister
Gevelonderhoud
Reparatie van gescheurde gevels

Bij Klimos B.V. begrijpen we hoe belangrijk de gevel van uw woning of bedrijfspand is. Niet alleen vormt het de eerste indruk, maar het biedt ook bescherming tegen weersinvloeden en draagt bij aan de energie-efficiëntie van het gebouw.

Daarom zijn we gespecialiseerd in het repareren en als nieuw maken van gevels, zelfs als deze te kampen hebben met scheuren of andere beschadigingen. Dit geldt ook voor gevels met buitengevelisolatie en stucwerk, waarbij specifieke expertise en aandacht vereist zijn.

Belverzoek

U kunt hier uw naam en telefoonnummer invoeren. Wij zullen u zo spoedig mogelijk proberen te bellen.